Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.

Visites

dimarts, 27 de maig del 2014

Sistema informàtic

És el conjunt d'elements que es cal tenir per a utilitzar aplicacions informàtiques.

Elements:

Interns: 
El maquinari: (Hardware) comprèn tots els elements físics del sistema informàtic, és a dir, allò que anomenem ordinador i que està format per diferents elements. Els components més importants que el constitueixen i que són presents als ordinadors són tres:
El microprocessador: s'encarrega de coordinar i realitzar totes les operacions del sistema operatiu. Actua com a centre de control i podríem dir que és el cervell de l'ordinador.
Perifèrics d'entrada: Teclat, ratolí, escàner, webcam, etc. Aquests elements permeten introduïr informació a l'ordinador des de l'exterior.
Perifèrics de sortida: Monitor, Impressora, Altaveus, Pojector,etc. Aquests elements permeten transmetre la informació de l'ordinador a l'exterior.
Perifèrics de entrada/sortida: dispositius que permetin la doble comunicació entre l'ordinador per tal d'introduir-i informació, com per exemple: El disc dur, la gravadora CD-DVD, el lector de tarjetes de memòria, la pantalla tàctil, el router, etc.
La memòria: és el suport físic on s'emmagatzema la informació que utilitza la CPU, bàsicament, dues:
La memòria interna o principal: s'emmagatzemen els programes i les dades de mesura temporal mentre funciona l'ordinador. Quan el desconnectem, la informació continguda a la Memòria RAM s'esborra.
La memòria ROM: És un tipus de memòria especial que conté programes introduïts pel fabricant, que permeten que l'ordinador comenci a funcionar quan es connecta al corrent elèctric.
La memòria externa: Dispositius que emmagatzemen la informació de manera permanent. Com per
exemple:  CDROM, DVD, tarjetes de memòria, USB, etc.

Extern:
El programari: És el conjunt de programes que controlen el maquinari i el fan funcionar.
Un programa és un conjunt de dades i instruccions que, executat automàticament per l'ordinador, en controla el funcionament i realitza un procés de tancament de la informació.
El més important en aquest sentit són els sistemes operatius, que controlen el funcionament dels maquinaris.
Exmeple: Torre o caixa, gravadora DVD/CD, Router, etc.
Inclou aplicacions com:
Processador de text: Aplicació informàtica que es fa servir per la producció de qualsevol mena de text imprès.
Exemple: Microsoft word, Open Office, etc.
Sistema operatiu: És el conjunt de diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Consisteixen en gestionar les transferències d'informació interns, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució, corregir i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.
Exemple: Microsoft Windows, GNU/Linux, etc.
I finalment,
El programari intermediari: Es troba entre el sistema operatiu i les aplicacions del sistema. El principal objectiu és ajudar a resoldre els problemes de connectivitat i interoperabilitat entre aplicacions, és a dir, que qualsevol aplicació es pugui executar sota qualsevol sistema operatiu o maquinari, facilitant el desenvolupament de la mateixa i els detalls de programació de baix nivell.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada