Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.

Visites

dimecres, 7 de maig del 2014

La Nòmina

La nòmina és el document individual justificatiu del pagament del salari. Es considerarà salari la totalitat de les percepcions econòmiques dels treballadors, en diners o en espècie, per la prestació professional dels serveis laborals per compte aliè.

Les parts de la nòmina són:

Les dades identificatives: De l'empresa que contracta i del treballador contractat.

Empresa: nom o raó social de la mateixa, domicili de l'empresa o centre de treball. Quan aquest no coincideixi amb l'empresa, codi d'Identificació Fiscal i codi de Cotització de la seguretat social.

Treballador: nom y cognoms, número d'afiliació a la seguretat social. lloc de treball que ocupa, data d'alta en l'empresa, la categoria professional i el grup de cotització al que pertany.

Meritacions: Conceptes i quantitats que perceb el treballador per la seva feina i pel temps de descans computable com a treball.

Salari base: retribució fixada per unitat de temps o d'obra.

Complements salarials: fixats en funció de circunstàncies relatives a les condicions personals del treballador (antiguitat, plus de títols, idiomes, coneixements especials,..) o a determinades característiques del lloc de treball o de l'empresa.

Complements extrasalarials: Retribucions que reb el treballador com a compensació pels gastos ocasionals per l'execusió del treball (adquisició de roba de treball, dietes de viatges,..)

Deduccions: Conceptes i quantitats que es descompten de la quantitar total meritat pel treballador.

Cotització de la Seguretat Social: La cuota o import a pagar és un import percentatge establert per la normativa que s'aplica a la base de cotització.

Retenció a compte de l'IRPF: S'aplica un percentatge de tenció sobre el salari brut fixat anualment per l'estat conforme a les circumstàncies personals del treballador.

Altres deduccions: Deduccions per quotes sindicals, canon de negociació, formació professional, atur...

I  Signatura del treballador: dóna fe de percepció pel treballador de les quantitats establertes pel seu treball efectiu i pel temps de descans computable com a feina (dies festius, vacances anuals,...) sense que s'apliqui que aquest acord amb les mateixes.
Si el salari es cobra mitjançant tranferència bancària es sol substituir la signatura del treballador pel comprobant bancari, proba de que s'ha fet l'ingrés.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada